Zorgverzekering overstaptips

Zorgverzekering overstaptips

Het einde van het jaar is weer in zicht, de feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat u weer kunt overstappen naar een andere (goedkopere) zorgverzekering, Veel consumenten grijpen deze kans dus ook aan om van zorgverzekering te wisselen. Het hoeft niet altijd alleen om de maandelijkse zorgpremie te gaan die mogelijk goedkoper uitvalt maar ook de voorwaarden spelen vaak een belangrijke rol als het gaat om de keuze van een nieuwe zorgverzekeraar.

Waar moet u nu op letten als u de zorgverzekeraars gaat vergelijken ? Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet om de voordeligste zorgpremie te vinden.

Tip 1:

Neem de tijd om een andere zorgverzekering te zoeken.

Als u eenmaal een andere zorgverzekering wilt gaan afsluiten doe dit dan niet te overhaast, u zit er namelijk weer een heel jaar aan vast en het zou vervelend zijn als u zorgpremie moet betalen aan een zorgverzekeraar waar u eigenlijk helemaal niet zo tevreden mee bent. Bedenk dus ook waar u mogelijk gebruik van gaat maken het komende jaar, sommige dingen kunt u niet weten maar als u of één van uw kinderen een beugel moet dan is het wel raadzaam om een zorgverzekeraar uit te zoeken die dit vergoed, ook kan het zijn dat u het volgend jaar een nieuwe bril of contactlenzen nodig heeft dit kunt u allemaal meenemen als u de zorgverzekeringen gaat vergelijken.

Tip 2:

Bekijk wat u het afgelopen jaar voor zorg nodig had.

Als u overweegt om over te stappen naar een andere zorgverzekering kijkt u dan even na van welke zorg u het afgelopen jaar gebruik heeft gemaakt, mogelijk dat u deze zorg het aankomend jaar ook weer nodig heeft en deze dus mee verzekerd wilt hebben.

Tip 3:

Zet uw zorgwensen op een rij.

Bekijk welke belangrijke zorg u zult gaan gebruiken in het aankomend jaar, zorgtypes welke bijverzekerd kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

Fysiotherapie: denkt u dat u fysiotherapie nodig heeft? Bepaal dan of u 9, 18, 27 of mogelijk meer behandelingen nodig zult hebben.
Tandarts: denkt u specifieke behandelingen te moeten ondergaan? bekijk tot welk bedrag u vergoed zou willen hebben.
Alternatieve geneeswijzen: tot welk bedrag zou u deze zorg vergoed willen hebben.
Kraamzorg: tot welk bedrag wilt u uw eigen bijdrage voor poliklinische bevalling en kraamzorg vergoed krijgen?
Brillen of lenzen: ook hier is het belangrijk te kijken tot welk bedrag u dit vergoed wilt hebben.

Tip 4:

Vergelijk alle zorgverzekeringen.

Het zou zo maar kunnen dat uw wensen bij een andere zorgverzekeraar goedkoper te verzekeren zijn of dat de voorwaarden van een andere zorgverzekeraar veel beter aansluiten op uw wensen, overstappen is dan de juiste keuze.