Zorgpremie

Zorgverzekeringen vergelijken loont

Zorgpremie vergelijken

Naar verwachtingen zullen de zorguitgaven de komende jaren alleen maar blijven stijgen. Indien dit zo doorgaat zal een gezin van tweeverdieners met een inkomen van anderhalf keer modaal in 2040 de helft van hun inkomen aan zorgpremies moeten afdragen. Uw zorgverzekering vergelijken loont dus zeker de moeite.

Hierdoor zullen de uitgaven de andere collectieve uitgaven gaan verdringen. Veel mensen hebben eigenlijk geen idee wat ze per maand aan zorgkosten betalen. Vaak komt dit ook doordat de AWBZ-premie die het inkomensafhankelijke deel van de premie ongezien via de loonstrook betaald wordt.

Wanneer u aan mensen vraagt: ‚Wat betaalt u aan zorg?’, dan is het antwoord vaak dat ze 12 keer 100 euro betalen per jaar. Maar vaak is het viermaal zoveel, omdat zoals gezegd ook de ABWZ-premie en het inkomensafhankelijke deel van de premie betaald moet worden.

Wat zijn de daadwerkelijke zorgkosten?

Voor de komende jaren zal vooral de beheersing van de zorgkosten centraal staan. Maar het zal eigenlijk alleen maar lukken wanneer mensen er bewust van zijn van de daadwerkelijke zorgkosten. Alleen dan zult u de kosten kunnen beheersen.

Het goede nieuws is dat steeds meer zorgverzekeraars haar zorgpremies verlagen. Zo heeft zorgverzekeraar DSW haar zorgpremie in 2015 al met 7,50 per maand verlaagt. Dit is dus een mooie meevaller voor de premiebetaler en laat ook zien dat het huidige zorgstelsel werkt.

Online uw zorgpremie vergelijken

Via onze website kunt u  uw zorgpremie vergelijken met andere aanbieders. Zo kunt u niet alleen de hoogte van uw zorgpremie vergelijken, maar ook bijvoorbeeld de voorwaarden. Lees daarom goed onze website door, want op onze website kunt u veel informatie vinden over zorgpremies en zorgpremies vergelijken.

Back to Top