De voordelen van ergonomisch werken

Misschien heb je er al eens van gehoord; ergonomisch werken is het nieuwe werken. Door op een goede manier om te gaan met je houding en de juiste kantoorartikelen aan te schaffen kan je ervoor zorgen dat je lichamelijk geen tot weinig klachten meer zult ervaren. Veel werkgevers hechten hier steeds meer waarde aan, want zij willen de vitaliteit en lichamelijke status van het personeel zo goed mogelijk houden. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van het ergonomisch werken en hoe kan ik ervoor zorgen?

Producten aanschaffen

Naast de voordelen zou je ervoor nog voor kunnen zorgen dat je ergonomisch kunt gaan werken. Een ergonomische muis bij Ergodirect kan hierin de oplossing bieden. Door een dergelijke computermuis zorg je ervoor dat je hand de juiste houding aanneemt en bijdraagt aan de totale houding.

Naast een computermuis zijn er nog tal van producten die kunnen bijdragen aan een ergonomisch verantwoorde houding. Denk hierbij aan een monitorstandaard, een laptopstandaard of een toetsenbord. Bekijk eens de mogelijkheden om jouw werkplek volledig ergonomisch verantwoord in te richten.

Voordelen werknemer

De voornaamste voordelen van ergonomisch werken is een veilige en gezonde werkomgeving. Zo’n gezonde werkomgeving zal uiteindelijk bijdragen aan het verminderen van stress, het verbeteren van het plezier op de werkvloer en een betere kennis van eigen gezondheid. Wanneer iemand enkel en alleen nog op een ergonomisch verantwoorde manier gaat werken zal hij/zij nooit meer anders willen. Het is goed om een werknemer direct bloot te stellen aan een verantwoorde werkhouding en wellicht kan een training hieraan bijdragen.

Ook voor de werkgever

Niet alleen voor het personeel zullen deze producten en houding een positief effect hebben. Door een goed gezondheidsprogramma op de werkvloer zal het imago van het bedrijf een positieve draai krijgen. Daarnaast is het belangrijk voor de verzuimpercentages van het bedrijf, want er zijn minder lichamelijke klachten bij de werknemers en ook de mate van stress wordt enorm teruggedrongen.

Door een verbeterde gezondheid van werknemer zullen de kosten voor verzekeringen worden teruggedrongen en dus zal een eenmalige investering in de juiste producten resulteren in een positiever bedrijfsresultaat op de lange termijn.