Train je spieren met fitness elastieken

Een fitness elastiek is er in verschillende soorten, kleuren en maten. Ook wel beter bekend als: resistance band, power band, miniband of yoga elastiek. Een simpel trainingshulpmiddel, maar zeer effectief voor een uitdagende work-out. Er zijn ook elastische banden en fitness tubes met handvatten voor een goede grip en banden zonder handgrepen.

Wat zijn de voordelen van het trainen met een fitness elastiek?

Het grote voordeel van het trainen met een fitness elastiek is dat het je je gewrichten nauwelijks belast terwijl het wel heel veel kracht van je spieren vraagt. Deze fitness banden worden vaak gebruikt bij revalidatietraining door fysiotherapeuten en ergotherapeuten. De kleur van de fitness elastiek geeft het weerstandsniveau aan. Het fitness elastiek is zeer compact, effectief en onder meer te gebruiken bij Pilates, yoga, rek- en strekoefeningen en voor krachttraining. Een fitness band workout is een zeer effectieve workout, omdat het effectief werkt voor alle spieren.

Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen om te sporten met fitness elastieken. Zo is de fitness band gemakkelijk overal heen te vervoeren. Zo kun je overal met de fitness band sporten. Nog een groot voordeel is de betaalbaarheid. De fitness band is goedkoop en kan dus ook gemakkelijker vervangen worden. Vergelijk de band maar eens met halterstangen of dumbells, deze zijn toch aanzienlijk een stuk duurder. Grootste voordeel is echter de effectieve wijze waarmee je werkt aan meer spieren en spierkracht. Met andere woorden; het fitness elastiek is perfect als jij snel meer spieren, een betere balans en een betere coördinatie wilt krijgen.

Over het fitness elastiek

De elastische banden zijn gemaakt van 100% natuurlijke rubber. De hoogte van de weerstand is per fitness elastiek verschillend. Hoe hoger de weerstand van de band, hoe groter de kracht op de spieren wordt. Het elastiek is geschikt om veel diverse oefeningen, op verschillende weerstandsniveaus uit te voeren en is geschikt voor de beginnende, als voor de ervaren sporter. Bovendien kun je handig en gemakkelijk een full body work-out ermee doen.

Een goede fitness elastiek kan worden opgerekt tot driemaal zijn eigen lengte. Hierdoor wordt de weerstand groter. Je kunt fitness band gebruiken voor vele soorten oefeningen en voor verschillende spiergroepen. De resistance band oefeningen zijn ook perfect om specifieke spiergroepen mee te targeten. Het is al met al een ontzettend veelzijdig trainingsmateriaal waar je talloze oefeningen mee kunt doen. Probeer ze eens uit, en neem je fitness elastieken bijvoorbeeld mee naar de sportschool!