Minder overstappers zorgverzekering

Dit jaar zullen er minder mensen zijn die naar een andere zorgverzekering overstappen, blijkt uit onderzoek van onderzoeksinstituut Nivel en de verzekeraars VGZ en Univé. Dit is best opmerkelijk te noemen aangezien er eerder berichten te lezen waren op verschillende zorgverzekering vergelijkingssites dat het aantal overstappers juist zou toenemen tot een record dit jaar. Ook zouden er minder mensen een aanvullende verzekering af sluiten in 2014.

VGZ en Univé hebben samen 4 miljoen klanten in de zorgverzekering branche en zij melden dat er dit jaar 5,5 procent een overstap naar een andere zorgverzekering zullen maken tegenover 7,2 procent vorig jaar. Er zullen zo als het er nu naar uit ziet 1 miljoen mensen een overstap maken, één op de drie mensen doet dit traditioneel tussen kerst en oud en nieuw.

Volgens de twee verzekeraars is het onderzoek dan ook een belangrijke graadmeter voor het landelijke overstappercentage. Het aantal klanten met een aanvullende zorgverzekering neemt licht af (1,1 procent). Volgens VGZ koos in 2012 nog 82,9 procent voor een aanvullend zorgpakket, dit jaar zal dat 81,8 procent zijn. Verder valt op dat mensen die vorig jaar voor een verhoogd eigen risico kozen dit nu weer verlagen, mensen gaan voordat ze overstappen eerst goed kijken welke zorg ze denken nodig te hebben en maken daarna pas de overstap naar een andere zorgverzekering.

Als u nu ook wilt overstappen naar een andere zorgverzekering dan kunt u nu simpel de verschillende zorgverzekeraars vergelijken met onze tool.