Kosten zorgverzekering

Wat zijn de kosten van uw zorgverzekering

Kosten van uw zorgverzekering

Kosten zorgverzekering

Elk jaar zijn er veel mensen die zich afvragen hoeveel zorgpremie ze het volgende zorgjaar gaan betalen. Vaak is daar geen makkelijk antwoord op te geven, omdat het grootste deel van de zorgverzekeraars pas laat in het jaar hun zorgpremie voor het volgende jaar bekend maken.

Maar DSW heeft al vroeg in het jaar laten weten dat het zijn zorgpremie verlaagd met 90 euro per jaar. De verwachting is dan ook dat veel andere verzekeraars hierin zullen volgen en dat is uiteraard zeer goed nieuws voor de verzekerde. Zo pleit zelfs minister Edith Schippers van Volksgezondheid voor een verlaging van de zorgpremie in 2015.

Vanaf eind november is het bekend hoeveel zorgpremie alle zorgverzekeraars zullen vragen in 2015. Daarnaast zullen ze ook helderheid scheppen over de dekking, vergoedingen en aanvullende premies.

Maar eigenlijk zult u hier niet veel mee opschieten. Toch is het mogelijk om eenvoudig de laagste zorgpremie te kiezen. Dit doet u door bijvoorbeeld verschillende zorgpremies met elkaar te vergelijken. U kunt dit vergelijken op de hoogte van de zorgpremie, maar bijvoorbeeld ook op de voorwaarden van de zorgverzekering. Maar waar moet u opletten als u een zorgpremie gaat vergelijken?

Waar moet u rekening mee houden met een zorgpremie vergelijken?

Het eerste waar u goed op moet letten is de zorgpremie van de basisverzekering bij de verschillende zorgverzekeraars. De basisverzekering is bij alle verzekeraars hetzelfde en biedt dezelfde dekking. Dit is door de overheid vastgesteld, maar de prijzen verschillen wel vaak.

De kosten voor een aanvullende zorgverzekering moeten natuurlijk ook goed in de gaten gehouden worden. En natuurlijk vooral wanneer u behoefte heeft aan een aanvullende zorgverzekering. Door te vergelijken kunt u zien waarvoor u zich kunt verzekeren en welke kosten daaraan verbonden zijn.

Het type polis moet ook invloed hebben op uw beslissing. Zo heeft u bij een natura polis een beperkte keuze aan zorgverleners die contracten hebben met uw zorgverzekeraar. Het is mogelijk dat u bij sommige instanties niet terecht kunt, omdat het niet onder dekking van uw zorgverzekering valt.

En het laatste is natuurlijk service en kwaliteit. Indien u niet tevreden bent, dan is de keuze om over te kunnen stappen snel gemaakt. Dit is een persoonlijke keuze en wanneer u tevreden bent, kunt u zich afvragen of die extra paar euro’s wel de moeite waard zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering.

Back to Top