Een gebit gezond houden doe je zo

Om de kosten voor de tandarts laag te houden en met een stralende en gezonde lach door het leven te gaan is het goed om je tanden voldoende en op de juiste manier te verzorgen. Maar hoe doe je dit precies? Er zijn veel fabels, maar ook juistheden om je tanden te verzorgen. Een Schiedamse tandarts heeft de belangrijkste punten voor een gezond gebit toegelicht en hierdoor wordt het voor jou ook een stuk eenvoudiger om jezelf te voorzien van een gezond gebit.

Suikers

Eén van de ergste dingen voor je tanden is suiker. Deze hebben een bijtende werking op het glazuur en zullen enorm snel je tanden aantasten. Daarom is het verstandig om de suikerinname te verminderen wanneer je merkt dat de kwaliteit van je tanden naar beneden gaat. Zo weet je in ieder geval zeker dat er door suikerinname geen aanslag wordt gepleegd op je gezonde gebit.

Poetsen en stoken

Natuurlijk moet een gezond gebit worden onderhouden en dit doe je sowieso door minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen. Ook het moment van poetsen is hierin belangrijk. Zorg ervoor dat je niet direct na het eten of innemen van drinken gaat poetsen, maar gun je tanden en het gehele gebit even de tijd om te herstellen.

Naast poetsen is het verstandig om ook te stoken en/of te ragen. Zo zorg je ervoor dat er geen tandsteen kan ontstaan tussen de tanden en dit zorgt er weer voor dat je een gezond gebit kunt kweken en onderhouden.

Laat de tandarts controleren

Je kan natuurlijk zelf de nodige handelingen verrichten om een gezond gebit te vormen en uiteindelijk te onderhouden, maar een tandarts is natuurlijk de specialist. Daarom is het verstandig om minimaal één keer, en het liefst twee keer, per jaar naar de tandarts te gaan.

Niet alleen de tandarts kan bijdragen aan een gezond gebit. Ook een mondhygiëniste heeft de kennis in huis om jou te voorzien van passende adviezen en ook jouw gebit weer te reinigen. Zij hebben de juiste materialen in de praktijk om jouw gebit schoon te maken.