De zorgpremie gaat in 2014 flink omlaag

De zorgpremie gaat in 2014 flink omlaag

DSW en Achmea hebben de toon gezet door de zorgpremie van de basiszorgverzekering soms wel met 8 procent te verlagen. Hierdoor zijn de meeste mensen per jaar zo’n 100 euro goedkoper uit.

Achmea verlaagt de zorgpremie van de vijf grote merknamen zoals Agis, Avéro, Zilveren Kruis, Pro Life en OZF. De Friesland Zorgverzekeraar zal later haar zorgpremie voor 2014 bekend maken.,,Wij zijn een zelfstandig label binnen Achmea en bijna standaard een van de laatsten die de zorgpremie bekendmaken. Het is in elk geval aannemelijk dat die niet omhoog gaat’’, aldus woordvoerder Denis Brull.

In 2014 zullen de zorgkosten gaan stijgen

Achmea vertelt dat ook in 2014 de zorgkosten zullen blijven stijgen. Maar omdat Achmea scherpe afspraken kan maken met zorgaanbieders over prijs en kwaliteit, heeft dat als resultaat de verlaging van de zorgpremies.

Indien u bij Avéro verzekerd bent, afhankelijk van de soort polis, zult u tussen de 75 en 114 euro per jaar goedkoper uit zijn. Bij het Zilveren Kruis zal de besparing ongeveer 100 euro per jaar zijn. De aanvullende verzekering zal gemiddeld met 2 procent gaan stijgen, maar de zorgpremie van de tandartsverzekering zal gelijk blijven.

Zorgverzekeraar Agis zal 114 euro minder in rekening brengen, maar de aanvullende verzekering zal 5 procent duurder zijn. OZF en Pro Life zal 100 euro per jaar minder aan zorgpremie vragen.

Er zijn dan ook nog prijsvechters die om de hoek komen kijken. DSW heeft bekend gemaakt dat hij de zorgpremie volgend jaar met 90 euro per jaar zal gaan verlagen. Hierdoor is de strijd in de zorgverzekeringen in de volle hevigheid losgebarsten. Er zijn namelijk steeds meer mensen die op zoek zijn naar de goedkoopste zorgaanbieder.

Zorgverzekeraars onder vuur

Dit jaar lagen veel zorgverzekeraars onder vuur, omdat hun winsten gezamenlijk rond de 1,4 miljard lag. En dit was twee keer zoveel als in 2011. Daarom is het altijd verstandig om uw zorgpremie te vergelijken. Hierdoor kunt u jaarlijks veel geld besparen.