Bespaar tips zorgverzekering

Besparen op uw zorgverzekering ? Hier vind u enkele bespaartips

Besparen op uw zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Voor de meeste mensen is de zorgverzekering één van de duurste verzekering die maandelijks betaald moet worden. De meeste volwassenen zullen tussen de 100 en 130 euro aan zorgpremie maandelijks moeten betalen. Echter kunt u met deze tips uw zorgpremie zo laag mogelijk houden en veel geld besparen.

Zoek naar de goedkoopste verzekering met de beste dekking

Indien u gaat vergelijken heeft het geen zin om de dekking van de basisverzekeringen bij aanbieders te gaan vergelijken. De dekking van basisverzekeringen is namelijk bij elke aanbieder hetzelfde.

De verschillen zult u vooral in de aanvullende dekkingen vinden. Het is daardoor belangrijk dat u de goedkoopste zorgverzekering vindt die de beste dekking heeft. Uw zorgpremie vergelijken voor aanvullende verzekeringen is daarom de beste optie. Met onze handige vergelijkingswebsite online kunt u naast de premie ook de dekking en voorwaarden met elkaar vergelijken. Hierdoor kunt u de beste en goedkoopste verzekering vinden.

Vergelijk hier alle zorgverzekeringen voor het jaar 2015

De goedkoopste zorgpremie komt snel naar voren als u gebruik maakt van onze zorgverzekerings-tool.

 

Maak gebruik van een collectiviteitkorting

Veel verzekeraars geven u korting wanneer ze nieuwe klanten aantrekken. Dat doen ze door een collectiviteitkorting te geven via organisaties, werkgevers en verenigingen. Soms kan de korting tot maar liefst 10 procent op de basisverzekering oplopen.

Is de aanvullende verzekering wel noodzakelijk?

U kunt zich natuurlijk altijd afvragen of een aanvullende verzekering eigenlijk wel noodzakelijk is. Zo zit er in de basisverzekering vaak de meest noodzakelijke dekking die elke Nederlander moet hebben. Toch bevatten de meeste aanvullende dekkingen extraatjes waar u waarschijnlijk toch geen gebruik van gaat maken. Het is daarom niet verstandig om standaard een aanvullende verzekering af te sluiten, maar daarom is het verstandig om eerst te kijken of het echt noodzakelijk is.

Tandartsverzekering schrappen?

De duurste aanvullende verzekering is misschien wel de tandartsverzekering. Zo zit de reguliere tandheelkundig zorg voor volwassenen niet in de basisverzekering. Daarom zult u vrijwel altijd een aanvullende tandartsverzekering moeten worden.

Maar vraag u eens goed af wat het nut is van deze verzekering. Wanneer dit alleen voor één of twee bezoeken aan de tandarts is, dan kunt u deze waarschijnlijk zelf eenvoudig voor uw rekening nemen.

 

Back to Top