Wat is precies een aanvullende zorgverzekering ? Een aanvullende zorgverzekering dekt de zorg welke niet in het basispakket van de zorgverzekering is opgenomen. Dit kunnen kosten zijn voor de tandarts, fysiotherapie, een bril of contactlenzen. Anders dan een basiszorgverzekering is een aanvullende verzekering niet verplicht.

Is een aanvullende zorgverzekering echt nodig ?

Als u verwacht extra zorg nodig te hebben dan is het raadzaam om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, dit kan bijvoorbeeld zijn als u een slecht gebit heeft, tandheelkunde zit namelijk niet in het basispakket en de kosten voor de tandarts kunnen flink oplopen. Als u nooit gebruik maakt van zorg dan is het mogelijk niet nodig om u aanvullend te verzekeren, mocht u toch extra zorg nodig hebben dan kunt u het bedrag uit eigen zak betalen dit kan dan goedkoper zijn dan dat u zich aanvullend verzekerd zou hebben. Ondanks dat de meeste Nederlanders geen aanvullende verzekering nodig hebben sluiten we deze toch massaal af Nederlanders zijn risicomijdend.

Aanvullende zorgverzekering afsluiten

Een aanvullende zorgverzekering afsluiten kunt u gewoon bij uw zorgverzekeraar doen, u kunt aangeven voor welke zorg u extra verzekerd wilt zijn. Het kan zijn dat u weet dat u vaak extra zorg nodig heeft aan uw gebit en daardoor geregeld dure facturen van uw tandarts ontvangt, in zo een geval is het verstandig om u extra te verzekeren voor de tandarts. U kunt dit ook doen voor andere vormen van zorg zoals fysiotherapie, alternatieve zorg, kraamzorg, brillen en contactlenzen.

Een zorgverzekeraar is niet verplicht om u te accepteren voor een aanvullende verzekering, bij de basisverzekering geldt de acceptatieplicht wel. Als u tot een bepaalde doelgroep behoort dan mag de zorgverzekeraar een hogere premie vragen.

Als u op uw gemak de zorgverzekeringen wilt vergelijken dan kunt u dit doen met onze makkelijke zorgverzekering vergelijker, u betaalt zo altijd de goedkoopste zorgpremie en u kunt precies aangeven voor welke zorg u aanvullend verzekerd wilt zijn.